VI ÄLSKAR DET VI GÖR

Vi på Skule Choklad brinner för choklad och det hantverk som krävs för att göra riktigt vackra praliner

Skule Choklad har funnits sedan 2020, men intresset för hantverket har funnits sedan barnsben

Bakom Skule Choklad och pralintillverkningen hittar ni Filip och Jonna, som flyttat sitt kulinariska intresse från Gotland till Ångermanland. Efter utbildning i pralintillverkning på Nora Chokladskola valde vi att starta Skule Choklad för att dela med oss utav riktigt fina och goda chokladpraliner. Det viktigaste för oss är helheten – förutom att varje pralin är ett konstverk i sig så ska den givetvis smaka riktigt gott. Vi vill att det ska vara en upplevelse från det att du öppnar asken tills det att du låter chokladens smaker smälta i munnen!

Skule Choklad & Våra Unika Praliner

Vi gör våra praliner med kvalitetschoklad från Belgien av märket Callebaut, därför kan vi garantera en choklad som bokstavligt talat smälter i munnen. 

Filip Westerberg, Grundare av Skule Choklad.

Chokladens Historia

Kakaoträdet tros härstamma från Amazondeltat. Man började där odla kakaoträdet och drycken som gjordes av kakaon troddes vara av gudomligt ursprung. Ungefär 600 f Kr fördes kakaoträdet till Yucatán, detta var mycket uppskattat bland mayafolket och aztekerna. Bönorna från kakaoträdet användes till både dryck och som betalmedel. Till Europa introducerades chokladen på 1500talet. Först förtärdes chokladen i form av chokladdryck, och chokladhus som sålde drycken öppnade på många ställen i Europa. 1828 upptäckte man hur man kunde framställa pulver av kakaobönorna, vilket ledde till att den första chokladkakan tillverkades 1847.

© Skule Choklad · Integritetspolicy
Design och layout av Sund Studio